Topp 5 om Trump

trump-cover-finalVi alle har fått nok av Donald Trump nyheter. Denne oransje mannen med sin spesielle sveis og øyne som myser konstant har i løpet av de siste månedene okkupert våre News Feeds på Facebook. Dessverre støter jeg fremdeles på en del folk (spesielt de unge), som egentlig ikke vet hva denne Donalden står for, hva han sier og hva han har klart å utrette på allerede de første få ukene som president.

Fortsatt er det uvirkelig for meg at Trump faktisk har blitt verdens mektigste mann (grøsser fortsatt hver gang jeg sier disse ordene i samme setning). Men dette er nå dessverre en realitet. Det minste vi kan gjøre er å være klar over omfanget av denne realiteten. Dette er ikke lenger kun snakk om politikk; det er nå snakk om menneskelige verdier, folkeskikk, grunnleggende etikk og ikke minst viktigheten av samhold.

La oss se på fem ”Trump-facts”

  1. Løgn

Donald Trump lyver så det renner. Usannhetene kommer fra han som perler på en snor, en etter en, og det mest skremmende er hvordan han lyver uten å vise noen form for anger i ettertid. Hele 70% av hans uttaleser under valgkampanjen som ble sjekket opp viste seg å være LØGN (klikk her for link). Senest for to dager siden nevnte han et ikke-eksisterende terrorangrep i Sverige, men svenskene lurer på hva han har røyket, for det har ikke skjedd noe (klikk her for link). Når hans løgn blir tatt, så kaller hans folk det for ”alternative fakta” (hva nå enn det betyr).

  1. Mobbing av funksjonshemmede

Jepp, han har til og med mobbet en funksjonshemmet under en av hans taler i forbindelse med valgkampanjen (klikk her for link).

  1. Null respekt for kvinner

Trump viser svært lite respekt for kvinner, og dette har blitt bevist gang etter gang. En av de mest velkjente tilfellene er hans perverse ord om en kvinnelig TV-reporter… så smart som han er så ble det tatt opp på video. Han har også sagt kommentarer om sin egen datter som en normal person aldri engang kan tenke på å si. Les hans ti verste kvinne-sitater her.

  1. Muslim-forbud

Noe av det første denne personen gjorde som president var å innføre innreise-forbud for muslimer, i tillegg til å snakke om at alle muslimer i USA skal identifiseres i et eget register – wow, så inkluderende (klikk her). Merk at Trump er en president som har bred støtte blant høyreekstreme (klikk her).

  1. Krig mot media

Trump har gått til åpen krig mot journalister og mediefolk som ikke støtter han. Alle som rapporter om hans usannheter og hans absurde personlighet kalles for ”Fake news” ifølge Trump. Han svarer respektløst til journalistene, og kaster ut de han ikke liker (klikk her for video).

Ok, nå har jeg brukt opp de fem punktene jeg lovet, men det er så mye mer at jeg bare MÅ få presset inn enda et par Trump-facts her.

  1. Mental helse

En person som ikke respekterer kvinner, funksjonshemmede, sine motstandere og en person som spiller på frykt og løgn er en person vi ikke hadde ønsket å ha som vår nabo engang. En slik person er nå verdens mektigste land- dette er helt absurd. Amerikanske psykiatere har nå gått ut og advart mot Trumps mentale helse.

  1. Skremmende likheter med…
Ingen kommentar nødvendig
Ingen kommentar nødvendig

 

Vi lever i en turbulent tid med et verdenssamfunn preget av terror, frykt, hat, krig og elendighet. Det er nettopp i en slik tid hvor verdier som samhold, ærlighet, medmenneskelighet og respekt er utrolig viktig for å bryte ned polariseringen vi er vitne til.

Det som virkelig er farlig for samfunnet i USA og resten av verden er hvordan Trumps uttalelser og hans tankegang har blitt legitimt. Folk som har samme meninger som Trump har nå fått sin mann i presidentstolen, noe som betyr fritt frem. Signaleffekten av at man kan være en person som Trump, og allikevel ende opp med suksess er skremmende. Det har vært en ekstrem økning i hatkriminalitet etter at Trump ble valgt som president (link). Denne ufarliggjøringen av løgn, kvinneundertrykking, fremmedfrykt, narsissisme osv. er det vi alle må jobbe for å motvirke i våre hjem, våre nabolag og våre arbeidsplasser.

PS: Det skulle faktisk i utgangspunktet kun være fem hovedpunkter i denne posten, men listen er såpass lang at jeg endte opp med syv (og fortsatt er det mye som ikke ble nevnt).

Til slutt: Gjør deg selv en tjeneste og se denne videoen:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.